Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

In september 2016 heb ik online cursussen gekocht bij een Nederlands bedrijf dat een paar maanden later aankondigde in staat van liquidatie te zijn (deze zin stond onder hun emails).

De serie kostte zo'n € 10.800 ex. BTW, een bedrag dat ik in 4 termijnen zou betalen. Twee van deze termijnen heb ik betaald in 2016. Daarna werd het stil.

Inmiddels is het bedrijf onder een nieuwe naam in Spanje voortgezet. Ik kreeg recentelijk een aanmaning om de 2 resterende termijnen in 1 keer te betalen.

Echter bleek deze week dat het Spaanse bedrijf de complete serie online cursussen die ik gekocht heb (samen met nog een aantal andere cursussen) voor het schamele totaalbedrag van € 250 aanbiedt.

Ik voel me verschrikkelijk bedrogen en vraag mij af wat ik zou kunnen doen. Ben ik verplicht om het saldo van € 5.400 te betalen nu dat het Nederlands bedrijf waarschijnlijk geliquideerd is (daar ben ik echter niet helemaal zeker van)? Of kunnen ze een incassobureau naar mij toesturen?

Graag uw advies. Bij voorbaat dank.

De vordering voor de twee resterende termijnen gaat niet "zomaar" op een andere (rechts)persoon over. Daar zal wel enige overdracht aan ten grondslag moeten liggen. Daar kunt u naar vragen. Verder kunt u weigeren te betalen indien de cursussen niet meer geleverd worden. Indien er echter een correcte overdracht heeft plaats gevonden van de vordering en de gekochte cursussen worden nog steeds geleverd, dan hebt u juridisch weinig reden meer om niet te betalen. De koopsom is dan misschien veel te hoog, maar die bent u immers overeengekomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag