Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,

Ik ben werkzaam in een organisatie waar momenteel een reorganisatie plaats vindt. De reorganisatieplannen zijn nog niet gereed, deze worden pas over 1 week naar de OR gestuurd aangezien zij instemmingsrecht hebben. Daarna zullen de vakbonden benaderd worden om het sociaalplan te bespreken.
Ik heb wel vandaag van de directeur te horen gekregen dat mijn functie vervalt en geen vervangende functie voor mij zal zijn.
Kan ik nu, voordat de OR reorganisatieplannen heeft gezien, aan mijn leidinggevende vragen om mij vrij te stellen van mijn werkzaamheden? Of zal dit nadelig werken in het kader van het sociaalplan (heb ik daar dan nog recht op?)?
Alvast bedankt voor uw reactie.

Beste, een vrijstelling van werk staat in principe niet in de weg aan toepassing van het sociaal plan op jou. Mocht jij nu een vertrekregeling sluiten, dan kun je in beginsel geen aanspraak maken op het sociaal plan. Een en ander is uiteindelijk afhankelijk van de inhoud/toepassingsbereik van het sociaal plan. Waarom zou jouw werkgever jou nu vrijstellen van werk?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie. Mijn taken zijn sinds januari dit jaar beetje bij beetje weggehaald en extern belegd. Dat mijn functie nu tijdens de reorganisatie zou vervallen was ook geen verrassing. Ik krijg nu ook geen nieuwe projecten meer toegewezen (snap ik op zich wel want anders kunnen zij ook niet aantonen dat ik boventallig ben). Van de 32uur dat ik op kantoor zit, heb ik ca. 2 uur werk. Dit werkt zeer demotiverend en ik begin lichamelijke klachten te ondervinden daardoor (elke dag hoofdpijn, geen slaap en eetlust wordt ook steeds minder).
Ik ben een jonge moeder en ik zit niet te wachten op een uitval.


Vervelende situatie. Wij zouden een keer kunnen bellen, mocht je dat prettig vinden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag