Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte mevrouw / mijnheer,

Ik werk bij een groot bedrijf.
Nu heeft men een nieuwe regel bedacht mbt ziekmelding, nl:
als een werknemer zich ziek meldt en na drie dagen nog steeds ziek is, dan moet hij / zij zich op de vierde dag fysiek melden bij de teamcoach voor een gesprek.
Kan een bedrijf deze regel zomaar invoeren?

In de CAO is daar niets over terug te vinden. Ik lees daar o.a. de volgende tekst: 'medewerker blijft de eerste tien kalenderdagen vanaf de ziekmelding thuis om een eventuele controle namens werkgever mogelijk te maken'.

Overigens lijkt het er sterk op dat deze regel alleen geldt voor de medewerkers van productie en dus niet voor het hele bedrijf.

Graag uw reactie.

Dat is een hele bijzondere regel. Hoe wordt men geacht die na te komen bij fysieke ongeschiktheid? Volgens mij kan deze regel de toets der kritiek niet doorstaan. Wellicht kan de werknemersvertegenwoordiging hiertegen bezwaar maken.

Beoordeel dit antwoord:

De OR heeft instemmingsrecht m.b.t. (wijziging van) het verzuimbeleid. Niet de werkgever bepaalt of u ziek bent, maar de ArboDienst. De ArboDi4enst bepaalt ook of u wel/niet in staat bent zich op het bedrjf te melden. Ik zou dan ook de OR en vakbond (FNV) inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag