Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben sinds een half jaar aan het werk bij plus hier naast doe ik een opleiding als leidinggevende chef vers erbij als bbl .
Ik heb onlangs mijn baan opgezegd omdat ik hier mijn school niet kon afmaken in verband met het opdrachten maken op de werk vloer .
Mijn baas wilt nu al mijn loon in houden zonder dat hij iets op papier heeft staan wat de kosten van de opleiding zijn .
Ik heb hem gezegd dat ik ook mijn vaste lasten elke maand heb en het niet red als er zomaar 1250 in wordt gehouden .
Meneer heeft niets op papier heeft een kladblok bij zich en heeft voor zich zelf opgeschreven wat ik zou moeten terug betalen .
Mijn vader heeft hier over met de bond gebeld en die hebben gezegt dat dit niet mag .
Een werkgever mag niet zomaar al je loon in houden als jij een opleiding hebt gevolgd dit moet op papier staan en samen een betalings geregling getroffen worden.
Een collega van mij heeft het zelfde probleem en bij haar heeft diie zonder overleg al haar loon in gehouden .
Wat moet ik hier nu aan doen en wat kan ik hier aan doen

Beste, dat mag inderdaad niet. Je zou jouw werkgever daar schriftelijk en onderbouwd op moeten wijzen. Mochten jij en jouw collega daar hulp bij nodig hebben, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen. Mocht jouw werkgever al loon hebben ingehouden dan moet je dat terugvorderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hij verekent het en dat betekent dan dat ik helemaal geen loon meer krijg
Hij hout het dan gewoon in .

Wat is het beste dat Ik dan kan doen


Er moet een brief verstuurd worden naar jouw werkgever waarin geschreven wordt dat hij dit niet mag doen en hij het ingehouden loon moet terugbetalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

En door wie moet die brief gestuurd worden ?


Dat kun je zelf doen, maar wellicht maakt een brief van een advocaat meer indruk. Mocht je willen dat ik naar de zaak kijk, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag