Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe ver gaat de onderhoudsplicht van een gescheiden vader ten opzichte van zijn kinderen? 10, 14, 16 en 20jaar (laatste uitwonend)
Er wordt kinderalimentatie betaald voor de kinderen en nu wil de ex vrouw na inmiddels 7 jaar gescheiden te zijn en nooit aanspraak gemaakt te hebben op extra geld dat de vader mee gaat betalen aan kosten van schoolspullen, sport abonnementen en rijbewijs van 1 van zijn kinderen.
De situatie van beide ouders is ongewijzigd ten opzichte van de situatie ten tijde van scheiden.

Alvast bedankt voor u tijd!

Als de kinderalimentatie is vastgesteld met inachtneming van de wettelijke regels en de gebruikelijke regelingen (rapport Tremanormen) en de indexering is jaarlijks toegepast dan is er in eerste instantie geen reden om aan te nemen dat de vastgestelde kinderalimentatie niet voldoet. In In de tabelbedragen van bovengenoemd rapport zijn alle normale kosten, zoals die voor voeding en kleding, begrepen. Bepaalde extra kosten zijn echter zo uitzonderlijk dat deze niet begrepen kunnen zijn in de standaardbedragen voor de kosten van kinderen.

Correctieposten betreffen kosten die niet of onvoldoende in de gehanteerde kosten van kinderen zijn verdisconteerd en die bovendien niet te compenseren zijn met andere uitgavenposten. Voorbeelden van kosten die in aanmerking komen voor correctie zijn de kosten van een gehandicapt kind, kosten van topsport, privélessen en extra hoge schoolgelden.

Het zijn dus de uitzonderingen op de normale kosten die eventueel tot correctie leiden. Gebruikelijke schoolspullen, abonnementen en een rijbewijs behoren daar niet toe.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag