Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb mijn boot verkocht aan een bedrijf, dat was 5 maanden geleden en ik heb het geld nog steeds niet gekregen van hem. Ik heb hem meerdere keren gebeld en gemaild hierover maar hij zegt dat de onderhandelaar de boot nog niet heeft opgehaald of betaald aan hem. Gezien dat de verkoop contract op naam is van zijn bedrijf naar mij, vind ik dat ik niets te maken heb met de onderhandelaar maar met hem. Wat kan ik doen om mijn geld te krijgen van hem?

Sommeren tot betaling en indien geen resultaat beslag laten leggen op de boot of het recht inroepen van reclame , de boot terughalen ( indien geen registergoed) daardoor is de overeenkomst ontbonden. Dat kan als er een ruime termijn van betaling is gesteld. Is die datum al verstreken?

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer de overeenkomst rechtstreeks met de koper is, dan heeft u inderdaad niets met een tussenpersoon te maken. U kunt betaling dan rechtsreeks bij hem afdwingen. Welke mogelijkheden u daarvoor heeft, hangt van de specifueke situatie af. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij om e.e.a. meer inhoudelijk te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag