Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenavond meneer/mevrouw,

Mijn vraag gaat over een Marktplaats conflict wat een beetje uit de hand gelopen is. Ik zou het kort houden; Partij A bied een poes aan. En partij B moet daarvoor aanbetalen. Partij A wilt dat er aanbetaald wordt. Partij B doet dat,
Maar wil toch van de koop afzien. Dus partij B verzoekt partij A tot terug betaling maar partij A gaat hiermee niet akkoord en gaat vervolgens met modder gooien. Wij (partij B) vragen ons nu af of dat het zin heeft hier een zaak van te maken?
Kan partij A zomaar het geld houden?
Onder het mom van; er is een aankoop bevestigd?
Of klopt het als ik zeg, dat is toch niet eerlijk!? Wel €100 maar niks geleverd?
Overigens heeft ze inmiddels andere kopers voor het zelfde "product". Ik verneem graag uw reactie. Alvast daarvoor mijn dank.

U hebt met de verkoper een koopovereenkomst gesloten. Dat lijkt mij buiten kijf, want u hebt ook aanbetaald. De verkoper kan u aan die overeenkomst houden en wilde dat ook doen. Inmiddels lijkt die situatie veranderd, want er is een andere koper. U kunt dan alleen nog worden aangesproken op schadevergoeding (indien er schade is). Het is niet zo dat u zonder meer de aanbetaling kwijt bent. Of het werkelijk zinvol is om actie te ondernemen om € 100 terug te krijgen is weer een ander verhaal. De praktijk is soms weerbarstiger dan de theorie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag