Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik heb 10 maanden geleden een auto gekocht ter waarde van 19.500 euro en 20.000 km gereden. ik heb mijn auto bij een garagist gekocht en hij zei dat er een kleine fout was bij de airbags. ik heb het gekocht en nu heb ik mijn auto laten keuren maar werd afgekeurd omdat er fout was bij de airbags. ik ben naar een garagist geweest en de garagist zei dat er geen airbags in de auto zaten. ik bel de garagist maar is onbrijkbaar. hij zei toen dat het auto ongeval vrij was maar het blijkt het niet zo. ik rijde elke dag met mijn kinderen en mijn man. wat als er een ongeval was?. Kan ik nu iets doen. ik bedoel kan de garagist aanspraakelijk gesteld worden om de airbags te laten repareren of niet.

U kunt uitgaan van wat de verkoper u meedeelt t.a.v. de airbags. Nu blijkt dat er geen airbags aanwezig zijn kunt u hem dan ook in gebreke stellen om als nog de airbags in te bouwen. Immers, voor een prijs van deze auto dient er een airbag aanwezig te zijn en mag u daarvan uitgaan. Ik raad u aan de verkoper schriftelijk in gebreke te stellen en alsnog reparatie/inbouw van de airbags te eisen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp dat in de auto airbags horen te zitten, maar dat deze feitelijk ontbreken en bij de aankoop ook al ontbraken. De door de verkoper gemelde kleine fout bij de airbags, is niet afdoende om daarmee mededeling vooraf te doen van het geheel ontbreken van airbags.
Stel de verkoper schriftelijk in gebreke en geef hem een redelijke termijn om hem alsnog de vereiste airbags in de auto te laten monteren. Doet de verkoper dit niet, dan kunt u of zelf de airbags laten monteren en proberen de kosten te verhalen op de verkoper, of via de rechter vorderen dat de verkoper het gebrek herstelt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag