Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Man en vrouw, vier jaar geleden uit elkaar gegaan.

Vrouw heeft toen een omgangsregeling bedacht, man houd zich hier aan maar heeft nooit getekend.

Al die tijd komen de kinderen in de even weken bij vader. Vader heeft sinds twee jaar een nieuwe relatie en haar kinderen gaan in de oneven weken naar haar ex. Deze ex heeft nu een nieuwe relatie en doet het verzoek tot wisselen van weken waardoor vader en nieuwe vriendin nooit meer een weekend zonder kinderen zouden hebben.

Vraag bij moeder (zonder nieuwe relatie, dus in dat opzicht niet gebonden aan vaste weken) neergelegd of ze wil omwisselen van weken, voorstel gedaan met startdatum.

Nu wil zij van alles niets, ze wil er niet eens over praten.

Op papier (welke dus nooit is ondertekend) staat alleen dat de kinderen eens in de twee weken een weekend bij vader zijn, zonder specificatie van even of oneven weken.

Hoe sterk staat vader als hij naar de rechter stapt om een wisseling van weken af te dwingen?

Deze vader staat wat mij betreft niet zo sterk als zijn argumentatie is dat hij zo nooit meer een weekeinde alleen met zijn nieuwe vriendin heeft. Daarmee laat de vader zien dat hij zijn belang voor het belang van zijn kinderen laat gaan en dat doet het niet goed bij een rechtbank. De argumentatie zal echt anders moeten, bijvoorbeeld dat de kinderen van de vader (en zijn nieuwe partner zijn) dan nooit meer alleen met de vader zijn. En dat geldt ook voor de kinderen van de nieuwe partner van vader. Dat lijkt mij een veel belangrijker en daardoor sterker argument. Het draait om het belang van de kinderen en niet om het belang van de vader. Een vader wordt geen vader om een keer in de veertien dagen een weekeinde met zijn nieuwe relatie te zijn.

Juridisch gezien doet het er na vier jaar niet meer zo toe wat er op papier is gezet als er al vier jaar lang een vaste praktijk is. Een beroep op dat papier zal niet veel kracht hebben.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag