Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In 2004 kochten wij een recreatiewoning.
In de eerste akte van levering aan de eerste koper van de woning (1992) zijn bepaalde voorwaarden en kettingbeding opgenomen.
Inmiddels is gebleken dat in onze akte van levering (als tweede eigenaar in 2004), behalve de oorspronkelijke voorwaarden en kettingbeding, andere voorwaarden en kettingbeding zijn toegevoegd zonder ons expliciet op de hoogte te stellen dat deze voorwaarden afweken van de oorspronkelijke akte (o.a. is er een verhuurverplichting via een aangewezen derde partij erbij gekomen als de eigenaar de woning voor verhuur ter beschikking wil stellen).
Nu willen we de recreatiewoning gaan verkopen, maar willen terug naar de oorspronkelijke, eerste voorwaarden en kettingbedingen van 1992.
Telefonisch navraag bij het kadaster leerde ons dat alleen de eerste geregistreerde kettingbedingen (1994) rechtsgeldig zouden zijn.
Kunnen we de toegevoegde verhuurverplichting laten vervallen en hoe pakken we dat aan?
Bij voorbaat onze hartelijk dank.

Waarschijnlijk gaat u in de eerste koopakte akkoord in een addendum met eventuele vervolgverplichtingen die de recreatiepark -eigenaar u als verkoper oplegt. Dergelijke constructies zijn mij wel bekend en rechtsgeldig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag