Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk als fysiotherapeut in een eerstelijnspraktijk. Helaas hebben fysiotherapeuten al jaren geen CAO meer. Ik ben in loondienst en heb een vast uurloon.
Wanneer er een gat in mijn agenda valt waarin ik dus geen patiënt zie, mag ik dit niet doorgeven als gewerkte uren. Dit lijkt mij een logische regeling wanneer je werkt op procentenbasis, maar toch niet bij een vast uurloon? Ook de pauzes worden niet doorbetaald. Nu vroeg ik mij af of dit zomaar kan? Nu zijn er sinds vorige maand andere maatregelen getroffen, omdat de zorgverzekeraars de tarieven hebben verlaagd. Hierdoor daalt de omzet. Nu wordt mijn vakantie gekort naar 4 weken, terwijl ik heb getekend voor 5 weken. Ook administratietijd wordt pas uitbetaald wanneer de patient is afgesloten, terwijl hier per week +/- 7 à 8 uur aan wordt besteed. Deze uren mogen niet worden ingevuld als gewerkte uren, waardoor ik soms onder mijn contractuele uren lijk te werken, terwijl dit daadwerkelijk niet zo is. Daar komt bij dat er vanaf juli 2016 geen administratietijd uitbetaald is, terwijl er al veel dossiers zijn afgesloten.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Vriendelijke groet

Als je geen loon ontvangt, wanneer je even geen werk hebt op een dag en ook geen betaalde pauzes hebt, lijkt het erop dat je niet in loondienst bent, maar als zelfstandige. Het eenzijdig wijzigen van gemaakte afspraken (vermindering van de vakantie) is niet zonder meer toegestaan. Mocht je hier een keer verder over willen spreken, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag