Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn zoon is nu 17 jaar en gaat vanaf september 2017 een MBO-3 opleiding starten, vader betaald nu 225 euro kinder alimentatie pm. zoon word in dec 18jaar en zal ik (moeder) ook de zorgverzekering moeten gaan betalen. Wat kan ik nu het beste doen? zoon laten overschrijven naar vaders adres ivm kosten zorgverzekering van +/- 105 euro pm zodat ik die kosten niet zal hebben of moet vader gewoon door betalen als hij 18 is wat ik niet denk zo te lezen op verschillende sites.

Ouders zijn verplicht om voor hun jongmeerderjarige kinderen (van hun achttiende tot hun eenentwintigste verjaardag) te voorzien in het levensonderhoud en de studie . Dat betekent dat de vader ook de komende drie jaar nog alimentatie dient te betalen. Aan wie hij dit betaalt hangt af van de situatie. Als uw zoon nog gewoon bij u thuis woont, ligt het voor de hand dat de alimentatie aan u wordt betaald, als uw zoon niet meer bij uw woont, ligt het voor de hand dat de alimentatie aan hem wordt betaald. Als de vader nalaat om te betalen kan dat gewoon afgedwongen worden, ofwel via het LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsverplichtingen) als de alimentatieverplichting is vastgelegd in een beschikking en anders via de rechtbank.

Voor wat betreft de premie zorgverzekering zou u in overleg kunnen gaan met de vader van uw zoon, omdat de kosten van de zoon meer worden als hij achttien wordt. Het alimentatiebedrag zou daaraan aangepast kunnen worden. Dat is overigens niet zo gemakkelijk af te dwingen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag