Stel vraag

Particulier


Indien de geschillencommissie van de zorgverzekeraar een uitspraak gedaan heeft en men wil deze aanvechten, hoe gaat dit in zijn werk? meer concreet: bij gang naar de rechtbank, met in acht neming een verkorte procedure, gaat de rechtbank in op een ev. onjuiste inhoudelijke argumentatie van de geschillencommissie?
of is dit puur een procedurele kwestie.

In beginsel is de uitspraak van de geschillencommissie bindend, maar u kunt daarna wel naar de rechter waarbij er geen inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvindt maar slechts wordt gekeken naar procedurele fouten of uitspraak van de geschillencommissie. Voor verdere hulp kunt u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Is de uitspraak bindend , dan kunt u de rechter verzoeken de uitspraak te vernietigen. Dit moet wel binnen x aantal weken gebeuren. Het is een procedure op tegenspraak, dat betekent dat u deze moet aanvangen met een dagvaarding. Er moet echt sprake zijn geweest van aantoonbare fouten tijdens de behandeling bij de geschillencommissie . Als dat zo is kunt u de rechter verzoeken een vervangende uitspraak te doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag