Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hallo,

Eind 2015 hebben mijn vriend en ik ons eerste huis samen gekocht. Het is een twee-onder-een-kap woning. Zowel de buren als de vorige eigenaren van ons huis hebben aan de achterkant uitgebouwd. De buren hebben zo'n 5 meter langer uitgebouwd dan ons (langs de erfgrens af).

Nadat we hier zijn komen wonen hebben de buren +/- 2 meter van deze uitbouw af een tuinhuis gebouwd met dezelfde hoogte als de uitbouw, en dit met golfplaten dak verbonden aan de uitbouw. Het gevolg hiervan is dat de volledige erfgrens tussen ons in vrij hoog bebouwd is. Omdat ze dit ook nog eens alleen aan hun kant hebben afgewerkt is ons uitzicht volledig verpest.

We willen graag weten wat onze rechten hierin zijn en wij we zouden kunnen benaderen om eens te komen kijken of hetgeen wat hun hier hebben neergezet wel mag.

Zeer waarschijnlijk is de tweede uitbouw vergunningplichtig omdat een achtertuin maar voor zoveel % mag worden bebouwd. U kunt een en ander nalezen in het bestemmingsplan , welstandsplan en het bouwbesluit voor wat betreft de technische eisen. Daarnaast kan het zijn dat uw buren jegens u onrechtmatig handelen want in strijd met het burenrecht door zonlichtontneming en /of volledig uitzicht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag