Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Ik ben 24 jaar en werk als fysiotherapeut in een eerstelijns praktijk. Hier heb ik een vast contract voor 28 uur per week. Naast mijn werk doe ik een master opleiding voor Bekkenfysiotherapeut. Sinds eind januari heb ik mij op mijn werk ziek gemeld met een burn-out. Bij mijn ziekmelding werd mij opgelegd wel nog mijn 2 avonden te blijven werken, verder werd ik voor een week vrij geroosterd. Mijn werkgever heeft mij voor een preventief consult naar de arbo arts gestuurd. Na een teleurstellende gesprek met de arbo arts, waarin ik mij niet gehoord voelde, gaf deze het advies naar mijn werk weer een opbouwschema te starten. Terwijl mijn psycholoog had aangegeven 2 weken volledige rust te houden.

Mijn werkgever verplichte mij mijn studie te stoppen en mijn opbouwschema te vervolgen tot de 28 uur. Ik wilde niet stoppen met mijn studie, omdat ik energie krijg van mijn opleiding en deze graag wil afronden. Een alternatief vanuit mijn werk was een aantal uur onbetaald verlof op te nemen. Waardoor ze wel toestemming gaven mijn studie te vervolgen.
Ik merk nu doordat ik snel moet opbouwen in uren werk, ik weer terugval in mijn klachtenpatroon. De huilbuien en extreme vermoeidheid komen weer op. Dit heb ik aangegeven op mijn werk en er wordt weer gedreigd dat ik mijn studie stop moet zetten. Zij betalen een deel van mijn opleiding, maar ook toen ik aangaf dan volledig zelf mijn opleiding te gaan betalen, was dit niet voldoende. Er werd een advocaat geraadpleegd wat hun rechten waren in dit verhaal.
Omdat ik geen rechtsbijstandverzekering heb, wil ik mijn vraag bij u neerleggen. Mag mijn werkgever mij op deze manier opleggen dat ik mijn studie moet stoppen? En mij 'dwingen' onbetaald verlof op te nemen in ruil voor mijn studie?

Ik weet dat de oorzaak van mijn klachten niet bij mijn studie ligt, maar op mijn werk. Mijn werk geeft mij veel spanningen, met name de verhoudingen tussen de werkgever en werknemer. Het stoppen van mijn studie gaat mijn problemen daarom niet oplossen.
Ik ben daarom ook bezig een nieuwe baan te vinden in de fysiotherapie.

Ik hoop dat u mijn vragen kunt beantwoorden en mij kunt adviseren in de stappen die ik kan/mag zetten.

Beste, jouw werkgever kan jou niet zomaar verplichten om te stoppen met jouw studie. Een en ander is afhankelijk van de gemaakte afspraken en het advies van de bedrijfsarts. Je kunt als je het niet eens bent met het oordeel van de bedrijfsarts een second opinion aanvragen bij het uwv. Mocht je een keer willen bellen, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag