Stel vraag

Particulier


Mijn ex-vrouw heeft in de wsnp gezeten en heeft nu een schone lei. Ik zelf ben veroordeeld om een bedrag te betalen aan de deurwaarder, echter deze deurwaarder weigerd om het bedrag welke hij heeft verkregen van de slotuidelings lijst in mindering te brengen op de totaalsom. Klopt dit?
Deze deurwaarder uit Ede gooit het op het feit dat hij dit niet mag verstrekken. Als ik door blijf betalen dan onrvangt deze deurwaarder meer dan dat verschuldigd is.

Nee, de deurwaarder moet het verkregen bedrag verrekenen met de totale openstaande vordering. Ik neem aan dat het een vordering betreft welke is ontstaan tijdens het huwelijk in gemeenschap van goederen. Mocht de deurwaarder voet bij stuk houden dan kunt u een klacht indienen bij de kamer voor gerechtsdeurwaarders. Deze kunnen de deurwaarder aanspreken en in het uiterste geval een sanctie opleggen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De vordering was inderdaad ontstaan tijdens de gemeenschap van goederen, Dank u wel voor uw antwoord ik ga er gelijk mee aan de slag en zal Schuman verzoeken cq sommeren om het huidige uitstaande bedrag te laten verminderen, zelf denk ik dat de totale vordering al betaald is, maar trot op heden weigeren ze nog.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag