Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk bij een vervoersbedrijf waar ik in 2012/2013 een schuld heb opgebouwd doordat mijn diensten in vrije dagen werden omgezet, deze heb ik gebruikt dus ontstond er een schuld. Na veel overleg hier een regeling voor getroffen dit terug te betalen. Door inleveren van atv en bovenwettelijk verlof. Zo kon ik in 2016 met een schone lei beginnen...... dacht ik.
Vrijdag kwam mijn baas dat er problemen waren met mij, ik heb gevraagd wat hij bedoelde. Er blijkt dat ik weer een schuld heb en of ik hier vanaf wist. Heb gezegd dat het enige dat mij was opgevallen dat mijn atv dagen niet waren bijgeboekt.
Nu blijkt dat sinds de schuld regeling ik in het systeem sta als zijnde dat ik mijn atv verkoop een dus iets meer loon krijg, maar ook geniet ik mijn atv..... dus nu wil het bedrijf dit geld terug. Dit is weer zonder mijn schuld gebeurd en heb dit nooit gezien, ik vind het diep triest dat dit nu weer gebeurd en dit zo laat word opgemerkt. Wat kan ik hier mee?? Ik ben van mening dat dit slecht werkgeverschap is en ik niet alleen voor deze grove fout hoef op te draaien.

Beste, het is inderdaad niet redelijk dat jouw werkgever deze (deels) door de werkgever veroorzaakte schuld (volledig) op jou wil verhalen. Ik neem aan dat de werkgever wist dat jij atv dagen opnam. Verder is van belang of het verschil in salaris dusdanig was, dat jij eenvoudig hebt kunnen merken dat er iets niet klopte. Mocht je vragen hebben of een keer willen overleggen, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bij mijn vorige schuld is mijn loon van 80% naar 85% gezet met oog op de atv inlossen, dit weet ik nu pas. Mijn loon is op die 85% blijven staan.... dat is ook de reden dat ik dit niet door had.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag