Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo goedendag,

Heb een vraag over alimentatie,
MIjn situatie. Ben sinds 4 jaar uitgeschreven uit NL> en in Polen gaan werken. indeze tijd 2 kinderen met een poolse vrouw. Niet getrouwd. Omdat het slecht ging met mn werk in POlen (warsaw) heb ik het land verlaten en ben gaan vestigen in de emiraten. Nou is misschien daardoor mn relatie verloren. Wat er nu gaat gebeuren mn ex gaat nu advokaat inschakelen voor alimenatie. Heb trouwens al een adres wijziging doorgestuurd naar NL gemeente amsterdam. Dat ik daar niet meer woon. Hoe hoog is de alimentatie en wat gaat er nu gebeuren. Heb geen flauw idee kunt u mij helpen.
Trouwens heb ook de NL nationaliteit.

Uit uw verhaal leid ik af dat uw kinderen in Polen zijn geboren en daar nu ook nog wonen met hun moeder. In dat geval is in eerste instantie het (alimentatie)recht van Polen van toepassing. U kunt zich daarom het beste wenden tot een advocaat in Polen of tot een Nederlandse advocaat die kennis heeft van het Poolse recht.

Beoordeel dit antwoord:

Dit kan nog wel eens juridisch complex liggen want afhankelijk welk recht van toepassing wordt verklaard en welke nationaliteit de kinderen hebben. Van toepassing is het Protocol inzake het recht dat van toepassing is op onderhoudsverplichtingen, Polen is aangesloten. Maar in principe geldt het recht van de gewone verblijfplaats http://wetenschap.infonu.nl/recht-en-wet/29226-internationaal-privaatrecht-alimentatie-en-echtscheiding.html

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag