Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Graag vraag ik u advies voor het volgende:

In 2000 heb ik een overeenkomst getekend bij de spaarbelegger betreffende een sprintplanovereenkomst.
Nu ben ik aangesloten bij de vereniging consument en geldzaken en deze zijn nog volop collectief aan jet strijden om mijn inleg van 6000NLG terug te vorderen na de uitspraak in september door de hoge raad in september 2016.
In deze uitspraak staat dat de tussenpersonen niet de juiste vergunning hadden om deze overeenkomsten af te sluiten.



Nu heb ik in 2004 een lening van €15000 afgesloten om bestaande schulden af te lossen met tussenkomst van Afab geldservice en ben er achter gekomen dat afab ook deze vergunning niet had.
Ik heb totaal in 6 jaar tijd een bedrag van bijna €5700 aan rente betaald en bleef na 6 jaar met een restschuld zitten van €11200.
Nu steeds ben ik nog aan het afbetalen en zit nog steeds met een schuld van €8500.
Ik kon bij niemand destijds een lening krijgen, omdat ik te weinig verdiende.
Afab verleende mij wel deze lening.
Nu is mijn vraag:
Ik heb nooit een brief voor verjaring gestuit, maar is deze zaak nu ook echt verjaard?
Ik heb wel destijds een brief naar Afab gestuurd dat ik het niet eens was met de overeenkomst, maar durfde het niet om mijn betalingen te stoppen om verder in de problemen te komen.

Het ziet er naar uit dat deze zaak niet is verjaard. Er geldt in dit geval een verjaringstermijn van 5 jaar, tenzij stuiting heeft plaatsgevonden. Pas als de vordering opeisbaar is dan gaat de verjaringstermijn lopen. Maar aangezien u nog steeds aflost is er geen verjaring.
Het is overigens mogelijk dat de uitspraak van de rechter t.a.v. de sprintplanovereenkomst zou kunnen gaan gelden voor Afab indien zij fungeert als tussenpersoon of als u de overeenkomst hebt afgesloten via een tussenpersoon. Een compensatie zou dan mogelijk kunnen zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag