Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In 2008 is er blijkt nu onterecht 2k gestort op mijn rekening en dit betrof blijkt ook later een polis uitbetaling voor mijn vader. In 2008 ontving ik een brief met daarin de vraag om bankgegevens die nodig waren tot het uitbetalen van een polis (geen bijlages dus geen idee wat voor polis). De brief was gericht aan een andere voorletter met zelfde achternaam P (niet roepnaam voorletter dus verwarrend) vs R op het adres waar mijn vader nooit gewoond heeft (door scheiding) en ik had ook geen contact met hem.
Kort daarna is er nog gevraagd naar mijn legitimatie en een bank afschriften (heb bewijs dat ze deze ontvangen hebben) uit deze gegevens hadden ze overduidelijk kunnen zien dat deze niet overeen kwamen met de gegevens uit de polis.
Nu willen ze dus dat ik dit in 2 weken terug betaal (regeling is mogelijk) en ik had om wat coulance gevraagd, omdat ik vind dat de fout bij hun zit en ik heb voldaan aan mijn plichten door mijn legitimatie op te sturen. Hun houden vol bij "onverschuldigde betaling" hebben ze daar gelijk ik of sta ik sterk door het bovenstaande verhaal?

Indien onverschuldigd betaald dient de ontvanger inderdaad direct het bedrag terug te betalen, maar in uw geval is de zaak mogelijk verjaard ( 5 jaren nadat de bank het feit had moeten kunnen ontdekken) Belangrijk is wel dat uw standpunt juridisch juist wordt uiteengezet , neemt u daarvoor eventueel contact op?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag