Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb aan een 'vriend' een flinke som geld geleend. De terugbetaling (som en termijnen) zijn in een overeenkomst vastgelegd. Er is slechts 1x betaald en nu al maanden, ondanks een drietal betalingsherinneringen en sinds kort een aanmaning, niets meer. Hij reageert nergens op en blijkt onberiekbaar. Ik heb onlangs vernomen dat hij gaat scheiden. Hij is in gemeenschap van goederen gehuwd, maar ik betwijfel of zijn aanstaande ex van de lening af weet. Ik heb van haar (nog) geen contactgegevens, omdat ze het huis heeft verlaten, maar wil haar wel van e.e.a. in kennis stellen, mede gezien haar medeaansprakelijkheid en het feit dat mijn vordering in de scheiding betrokken wordt.

Mijn vragen zijn:
- is er een instantie waar ik kan informeren of er een echtscheidingsprocedure loopt (wordt dit ergens openbaar aangekondigd, zodat belanghebbenden daar weet van kunnen hebben)?
- hoe kom ik achter verblijfplaatsen als beiden vroeg of laat van het nu bekende adres zijn vertrokken? Verstrekt een gemeente die gegevens aan particuliere derden?

Wanneer u de vordering ter incasso overdraagt aan een advocaat dan kan de verblijfplaats van uw "vriend" zo nodig worden achterhaald. Of er een echtscheiding aanhangig is, is niet openbaar. Bij de incasso kan ik u helpen indien u dat wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag