Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Begin deze maand is mijn licht dementerende schoonvader overleden. hij heeft vijf dochters. Eén van hen vertelde dat mijn schoonvader graag zou zien dat zij de graag door haar gewilde trouwringen zou krijgen. Dit vertelde zij tijdens de laatste week waarin mijn schoonvader in de toestand van palliatieve sedatie was. De overige zussen waren het hier niet mee eens. nadat mijn schoonvader was overleden en gereed gemaakt werd om opgebaard te worden heeft schoonzus toch op slinkse wijze de trouwringen mee weten te nemen. Op de vraag om de ringen terug te geven, antwoordde zij negatief.
Mijn vraag is: mogen de andere zussen nu een amulet laten maken ter negedachtenis aan hun beider ouders betaald vanuit de erfenissom? Na aftrek van de kosten voor de amuletten wordt de erfenis gedeeld door vijf personen.

In de eerste plaats dient duidelijk te zijn hoe de nalatenschap vererft. Volgens de wet zijn de dochters wellicht de erfgenamen, maar hier kan bij testament van af geweken zijn. Vervolgens is het de vraag of de nalatenschap door de erfgenamen is aanvaard. Is dit laatste het geval dat is de nalatenschap een gemeenschap waarin alle erfgenamen deelgenoten zijn. Beslissingen over de nalatenschap dienen dan ook in samenspraak te worden genomen. Iedereen dient hier mee in te stemmen, zeker als het de bedoeling is de kosten ten laste van de nalatenschap te brengen. Bij geschillen over het beheer en de verdeling van de nalatenschap kunt u desgewenst nader contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag