Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste,

Ik en mijn vriendin gaan uit elkaar en wij hebben een samenlevingscontract en een koophuis. In het samenlevingscontract is een clausule opgenomen die stelt dat als één van de partijen meer inlegd in de hypotheek dat deze partij dan ook een vordering heeft op de andere partij.

Ik heb nu 15000 euro meer ingelegd op de hypotheek. Dat betekent, denk ik, dat ik 7500 euro van mijn vriendin krijg, of voor verdeling krijg uitgekeerd uit de overwaarde van het huis. De overwaarde van het huis schat ik op ongeveer 20000 euro.

Nu heb ik een vraag over de afhandeling van deze vordering. Moet ik om aanspraak te maken op deze vordering nog iets regelen voordat het huis verkocht is? Moet ik dit bij de notaris doen, of moet ik hiervoor een advocaat of mediator in de hand nemen?

In ieder geval moet u uitdrukkelijk aanspraak maken op uw vordering bij uw ex en dit ook als zodanig bij de notaris kenbaar maken. Zodanig kan de notaris de opbrengst in depot houden tot er overeenstemming is bereikt of een rechter er een uitspraak over heeft gedaan. Als jullie er onderling niet uitkomen dan kan een advocaat of mediation worden ingeschakeld. Desgewenst kunt u hiervoor nader contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag