Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Een meerderjarige man (18 jaar) staat onder huisarrest omdat hij een joint gerookt heeft. Daarnaast hebben ze zijn kamer doorzocht op aanwezigheid van drugs en gebruikersmiddelen (zonder toestemming). Ik vraag mij af, mag dit wel of plegen zijn ouders nu een misdrijf?

Nee hoor zolang het kind in huis woont gelden de ouderlijke regels of de regels van het huis , zij voldoen zelfs aan hun wettelijke plicht zorg en opvoedplicht nu het kind net meerderjarig is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wat als de persoon in kwestie weg wil gaan en zijn ouders houden hem tegen?


Als de man voor zichzelf kan zorgen en niet meer voor alles afhankelijk is van de ouders kan hij zonder hun toestemming vertrekken. De ouders dienen tot het 21e jaar wel bij te dragen in de kosten van scholing en studie.
Als u bedoelt eenmalig tegenhouden om te vertrekken dan hangt het af van de afspraken die onderling zijn gemaakt of gelden. Bijvoorbeeld men stelt in dat de persoon in kwestie om 23.00 thuis dient te zijn, dan mag dit worden gehandhaafd. Het zijn huisregels die je ook tegenkomt bij hostels, supermarkten , bioscopen enzovoorts.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag