Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wij zijn sinds 2009 gescheiden. Mijn ex partner heeft nu een belasting schuld en dreigt in de schuldsanering te komen. Zij heeft de afgelopen jaren verzuimd om een gedeelte van de ontvangen alimentatie (door mij betaald) aan de kant te zetten voor belasting afdracht. Ik blijf natuurlijk gewoon de alimentatie betalen. Is er echter een kans dat er een herziening plaats vind van de hoogte van de alimentatie aangezien deze al jaren ongewijzigd is maak ik mij daar wel een beetje zorgen over. Of te wel kan ik ook getroffen worden door haar onverantwoordelijke omgang met haar financiën.

Beste,

De alimentatie dient jaarlijks te worden geïndexeerd. Een vordering hiertoe verjaart na vijf jaar. In zoverre kunt u worden aangesproken voor "achterstallige" alimentatie.

Beoordeel dit antwoord:

Alimentatie is voor herziening vatbaar bij gewijzigde omstandigheden. Bij elke wijziging wordt echter ook gekeken in hoeverre er sprake is van verwijtbaarheid en in hoeverre dit op de ander afgewenteld mag worden. Als het gaat om partneralimentatie kan er aan haar kant een ontwikkeling zijn in haar behoefte, maar u kunt niet tot meer worden verplicht te betalen dan tot waar uw draagkracht reikt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag