Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemiddag,

Ik woon momenteel in een schuur met inpandige woning (+- 40 m2). Dit is in het verleden een aanleunwoning geweest en is een jaar of tien geleden komen te vallen onder het gebruiksovergangsrecht; door de rechtbank is bekrachtigd dat het permanent bewoond mag worden.

Ik zou deze schuur en woning nu willen gaan verbouwen. De oppervlakte zou dan niet groter worden, maar wel zou de schuur hoger moeten worden, een nieuw dak moeten krijgen, enz.

Mijn vraag is of de gemeente hier bezwaar tegen kan maken. Daarnaast vraag ik me af of, indien het in de bouwtekening goed wordt beschreven, er door de gemeente juridisch gezien iets tegen te doen is dat ik een groter gedeelte van de oppervlakte (dus meer dan 40 m2, bijv. 150 m2) gebruik als woning? Dat het bijv. in de praktijk als slaapkamer gebruikt wordt, maar dat het gewoon als schuurgedeelte of hobbyruimte wordt beschreven?

Het huidige bestemmingsplan moet aanknopingspunten bieden, vaak is afwijking ervan tegenwoordig wel mogelijk. Indien overgangsrecht van toepassing kan ik u melden dat nadien de functie van de bestemming positief moet worden gemaakt. Verder denk ik dat u met uw vragen heel goed terecht kunt bij uw gemeente(bouw)loket

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag