Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


4 jaar geleden heb ik een huurcontract getekend voor een huurwoning waarvan ik wist dat deze binnen 5 jaar gesloopt zou worden.
Toen ik in deze woning kwam was de boiler kapot en moest ik mijn energie leverancier bellen om een nieuwe boiler te laten plaatsen. Er is nooit over een contract gesproken en heb ook nooit iets getekend. Er werd wel maandelijks 22 euro afgeschreven voor de boiler huur.
Nu moet ik mijn woning uit ivm de sloopwerkzaamheden en krijg ik een afrekening van mijn energie leverancier dat ik 650 euro afkoop som moet betalen. Ik heb mijn beklag gedaan bij de wooncorporatie en heb nu een brief ontvangen van hun waarin staat dat met de energieleverancier is afgesproken dat zij het contract zullen ontbinden zonder extra kosten te zullen rekenen.
Ik heb dit nu doorgestuurd naar mijn energiemaatschappij maar zij zeggen dat ik verantwoordelijk ben om dit te betalen. De wooncorporatie geeft aan dat zij dit pand verhuren zonder warmwater voorziening en dat het dus mijn eigen verantwoording is dat ik een contract heb afgesloten. Een contract wat ik nooit heb gezien dus.
In mijn huurovereenkomst staat niks over de warmwatervoorziening .
Wat moet ik doen en wie ik er in dit verhaal verantwoordelijk?

Een woning moet worden aangeboden met een warm watervoorziening. Dit is een ernstig gebrek dat u zelf heeft opgelost. Als de energiemaatschappij u houdt aan het eerder gestelde , wat ik onbegrijpelijk vindt gezien de latere brief, heeft u een vordering op de verhuurder ter grootte hiervan , ( vanwege het gebrek aan het gehuurde object)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dus de kosten zijn te verhalen op de verhuurder in welk geval dan ook ?


Ja ik vind van wel, maar ik adviseer toch eerst de verschillende opvattingen van het bedrijf naast elkaar te leggen en ze daarmee te confronteren want dat is vreemd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag