Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik heb een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (1 jaar) zonder cao getekend bij mijn werkgever in 2006, het is inmiddels 2017 en ben nog steeds werkzaam bij deze werkgever zonder ooit een nieuw contract te hebben getekend. Betekend dat dat ik sinds eind 2006 een automatisch vast dienstverband heb, of had er een nieuw contract moeten worden opgesteld?

mvg

U heeft inmiddels een dienstverband voor onbepaalde tijd, waarbij de voorwaarden zoals opgesteld in de getekende arbeidsovereenkomst in principe ongewijzigd zijn.

Beoordeel dit antwoord:

De Graca heeft ongelijk. Wanneer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, zonder tegenspraak, wordt voortgezet. ontstaan een nieuwe arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. In uw geval voor 1 jaar.. Pas bij de volgende verlenging ontstaat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (vast contract). De Graca heeft wel gelijk dat de arbeidsvoorwaarden gelijk blijven.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer van Deurzen,
Uitgaande van het feit dat de arbeidsovereenkomst al in 2006 is aangegaan, en het inmiddels 2017 is, is het in mijn optiek zo dat inmiddels sprake is van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd? Het klopt als u schrijft dat eerst sprake was van een tweede arbeidsovereenkomst van één jaar. Echter, voor de huidige situatie, namelijk een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, is dit voortraject- althans in mijn beleving - minder van belang.
Dank voor de aanvulling.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte mevrouw De Graça, behalve dat u mijn naam verkeerd spelt heeft u gelijk. Ik had 2016 gelezen. Uitgaande van 2006 is er inderdaad een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag