Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op 2 januari heb ik mij ziek gemeld vanwege griep, later kwam daar een longontsteking bij.
23 januari ben ik weer begonnen met werken, eerst 4 x 4 uur, later 4 x 6 uur (normaal is 4 x 8 uur).
Het herstel duurde lang en op 20 februari ben ik bij de bedrijfsarts geweest. Zij heeft een opbouwschema gegeven en schreef toen 'ik verwacht een volledige arbeidsgeschiktheid in de loop van de komende 4 weken'.
Ik heb het opbouwschema gevolgd en ik heb mij per 16 maart volledig hersteld gemeld bij leidinggevende, zowel mondeling als schriftelijk.
Deze herstelmelding wordt echter niet geaccepteerd. Van leidinggevende mag ik namelijk geen bereikbaarheidsdiensten doen (ik ben operatieassistent) en omdat ik 'mijn werk niet in volle omvang doe, komt er geen volledige herstelmelding'.
Ik heb advies gevraagd aan de bedrijfsarts en zij schreef het volgende: 'Het besluit geen bereikbaarheidsdiensten in te plannen is een besluit van werkgever. In het kader van bevorderen van duurzame inzetbaarheid ben ik daarmee akkoord.'
Ik sta tot op heden 90% hersteld gemeld.
Mijn vraag is; mag dit? En zo niet, wat kan/moet ik hieraan doen? Ik heb zelf meerdere malen aangegeven dat ik volledig hersteld ben en dat ik mijn werk weer in volle omvang kan en wil doen.

Reactie van de vraagsteller

Misschien nog goed om te vermelden dat ik sinds 16 maart wel weer mijn volledige aantal uren werk (32 uur) en dat ik dan mijn eigen werkzaamheden doe, dus geen passend werk.
En leidinggevende heeft (op 10 maart) aangegeven dat het besluit dat ik geen bereikbaarheidsdiensten mag doen 'in ieder geval tot aan de zomervakantie' geldt.


Beste, wat is de reden dat de werkgever en de bedrijfsarts vinden dat jij geen bereikbaarheidsdiensten kan draaien? Als je het niet eens bent met het oordeel van de bedrijfsarts kun je een second opinion aanvragen bij het uwv.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Volgens leidinggevende zijn bereikbaarheidsdiensten 'te belastend' voor mij en van de bedrijfsarts begrijp ik dus dat het 'in het kader van bevordering van duurzame inzetbaarheid' is. Een medische oorzaak is mij niet gegeven, maar daar heb ik ook (nog) niet expliciet naar gevraagd.


Jouw leidinggevende kan/mag niet beoordelen of iets te belastend is voor jou en de uitleg van de bedrijfsarts vind ik niet overtuigend. Als ik jou was zou ik bij de bedrijfsarts aankaarten dat jij de diensten kan draaien, als dat is wat je wilt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw advies!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag