Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Wij hebben 2 weken geleden de sleutel gekregen van een andere woning. Nu (na 2 weken geklust te hebben) kwamen we erachter dat de boeiboord aan de zijkant van de woning helemaal verrot is.

Wij hebben destijds geen bouwkundig rapport op laten maken (we weten nu achteraf dat dit niet slim is geweest) Maar, we hebben bij de eerste bezichtiging nadrukkelijk aan de makelaar gevraagd of er bijzonderheden of achterstallig onderhoud was, de makelaar vertelde dat dit niet het geval was. Wij hebben hun hier volledig in vertrouwd en daarom geen bouwkundig rapport op laten maken.

Nu is onze vraag: wie draait er voor de kosten van een nieuwe boeiboord op? Want volgens mij voldoen de verkopers niet aan de mededelingsplicht, en wij niet aan de onderzoeksplicht.
Verneem graag van jullie!

In beginsel weegt de mededelingsplicht van de verkoper zwaarder dan de onderzoekplicht van de koper maar een en ander is afhankelijk van de omstandigheden, zo rust een zwaardere onderzoekplicht op de koper van een oudere woning. Indien u aan kunt tonen dat de verkoper op de hoogte was van de slechte staat (dus bijvoorbeeld over het verrotte houtwerk geschilderd om te camoufleren) dan is de verkoper aansprakelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw reactie! We zien wel dat er onder het hout een en ander is opgevuld met pur. Het lijkt me dus dat de verkoper hier wel degelijk van op de hoogte was


Mogelijk is dit gebruik om op te vullen zodat geen ongedierte achter het hout terecht komt. Het zal lastig zijn om aan te tonen dat verkoper op de hoogte was, tenzij er recent geschilderd is. Ik adviseer u een aangetekende brief met aansprakelijkheidstelling te sturen en de reactie af te wachten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag