Stel vraag

Particulier


Mijn ex-vrouw heeft een vonnis uit hogerberoep dat uit voorraad uitvoerbaar is.
Ze heeft nu via de deurwaarde beslag gelegt op mijn huizen. In een een van de huizen wonen mijn kinderen. Dat huis staat niet onderwater en kan het vonnis mee betaald worden als het word verkocht.

Als ik er niet uit kom met de deurwaarde en ze worden in executie verkoop gezet.
Wie heeft het laatste woord ofdat executie verkoop word doorgezet, de deurwaarde of hun moeder die hun dan op straat zet ?

Uw ex heeft een zogenaamde executoriale titel en het zal uiteindelijk aan haar zijn of zij het vonnis ten uitvoer wil leggen (dus verkoop van de in beslag genomen goederen) met als doel betaling te verkrijgen van hetgeen waarop zij volgens de rechter aanspraak heeft.
U kunt dit uiteindelijk alleen proberen te voorkomen door een executie kort geding aan te spannen. Ik begrijp dat het bij voorraad uitvoerbare vonnis, een vonnis in hoger beroep is. Dit betekent dat er al twee keer door de rechter naar de zaak is gekeken, zodat de kans dat u in cassatie alsnog in het gelijk wordt gesteld, op voorhand niet groot is.
Ik denk dat een executie kort geding alleen kans heeft als u andere zekerheden kunt aanbieden, dan wel verkoop van het andere onroerend goed zonder twijfel al voldoende zal opleveren om de gehele vordering van uw ex te voldoen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het antwoord.
Eerst had ik gewonnen en daarna in Hogerberoep mijn ex-vrouw.
Aangezien ik ook nog geld van haar krijg wil ik dat het verrekent word maar daar staat ze niet voor open.

Maar mijn vraag was eigenlijk kan mijn ex nog altijd het laten stoppen van de eventueel executie verkoop en dit aan de deurwaarde melden om testoppen want nu maakt ze mijn kinderenen wijs dat ze het niet meer kan laten stoppen en dat het helemaal bij de deurwaarde ligt.


Uw ex is opdrachtgever van de deurwaarder. Dus zij kan de opdracht opzeggen of nadere instructies geven zoals het (tijdelijk) opschorten van de executieverkoop van de woning waar de kinderen wonen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag