Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex vrouw houdt zich, vanaf de officiƫle scheidingsdatum half januari 2017, niet aan ons convenant.

1. De omgangsregeling voor de kinderen voor het weekend en de vakanties wordt niet gehandhaafd, in tegen deel. Ik moet ieder weekend smeken of ik mijn kinderen even mag zien.

2. Ze heeft zonder overleg besloten om te verhuizen van onze huidige woonplaats naar een naast gelezen dorp, te ver voorlopig voor de kinderen om op en neer te fietsen. Terwijl we dat duidelijk afgesproken hebben, en dat staat mijn inzien ook in ons convenant. Ik heb deze week daarvoor een huis in mijn huidige woonplaats gekocht. Ik merk aan de kinderen dat ze verhuizen vreselijk vinden.
Ik heb natuurlijk geprobeerd het gesprek aan te gaan, maar ze is heel duidelijk, ze ziet geen andere oplossing. Dat zie ik natuurlijk anders, maar daar wordt niet op gereageerd.
In ons convenant staat bovendien dat er bij dit soort grote besluiten juist overleg plaats moet vinden wat kan ik hieraan doen?
Ik wil ook graag weten wat ik kan doen zodat de omgangsregeling eindelijk gehandhaafd wordt?

In elk geval staat het belang van onze kinderen nu helemaal niet boven aan de lijst en dat is erg triest.

Als een omgangsregeling stelselmatig niet wordt nagekomen dan is het mogelijk om een veroordeling tot nakoming te vorderen bij de rechter en waar mogelijk te vragen om een sanctie zoals dwangsommen. Als u samen het ouderlijk gezag heeft, dan kan ze niet zonder uw toestemming verhuizen met de kinderen. Ook hier is gerechtelijke interventie mogelijk. Er zal dan een rechtelijke toetsing plaats vinden. Als de rechter geen vervangende toestemming geeft dan is het ook mogelijk dat de rechter een verbod tot verhuizing of zelfs een bevel tot terug verhuizing oplegt. Voor juridische hulp kunt u desgewenst met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag