Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn ex en ik hadden een samenlevingscontract. Hierin stond beschreven dat wij elkaar aan zouden melden voor elkaars partnerpensioen. (Zie letterlijke tekst hieronder.) Wij zijn 10 jaar samen geweest. Wat blijkt nu: hij heeft mij nooit aangemeld! Ik heb dus pensioen voor hem opgebouwd en hij niets voor mij! Hij wil dit zo houden want hij vindt dat hij er recht op heeft. Ik vind dat ik recht heb op de jaren die hij volgens samenlevingscontract opgebouwd zou hebben en zo niet, dat hij afstand doet van het deel dat ik voor hem opgebouwd heb.

Hoe sterk sta ik als ik dit aan ga vechten? Het samenlevingscontract vervalt immers als je ergens anders gaat wonen. En kan ik de gemaakte kosten van een proces verhalen op hem als ik het proces zou winnen?



'Partijen wijzen elkaar over en weer aan als gerechtigde voor een partnerpensioen, voor het geval de pensioenregeling of pensioenregelingen waaraan partijen deelnemen een partnerpensioen kent of kennen.
Partijen zijn ermee bekend dat wij om in aanmerking te komen voor een partnerpensioen aan alle door het desbetreffende pensioenreglement gestelde eisen moeten voldoen.
Partijen nemen deze wederzijdse aanwijzingen aan.
Indien een van de partijen niet langer de andere partij in aanmerkring wenst te laten komen voor het partnerpensioen op grond van zijn of haar pensioenregeling, zal de aanwijzing worden herroepen op de wijze zoals voorgeschreven bij het desbetreffende pensioenreglement.'

Uw ex houdt zich en heeft zich niet gehouden aan de verplichtingen op grond van de overeenkomst van samenleving, en u bent hier pas achter gekomen. U kunt hem nu alsnog sommeren u aan aan te melden als gerechtigde sinds datum x. Als hij dat niet doet moet u een rechtszaak starten en vervangende toestemming van de rechter vragen . Afhankelijk van de waarde van het pensioen betreft dit een kanton of gewone rechtszaak. Echter, en dat is een toekomstig onzekere omstandigheid: uw ex partner mocht u ook weer afmelden, zie onderstaande alinea . Kunt u dat nu niet doen voor hem?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag