Stel vraag

Particulier


Ik heb tien jaar mijn hele ziel en zaligheid blootgelegd bij een voor mij toen vertrouwde psycholoog. Hij heeft me door 8 psychoses geholpen samen met psychiaters. Ik heb chronisch ziekte en moet levenslang medicatie slikken. Daarvoor heb ik ook levenslang recht op begeleiding van psychiater en psycholoog uit basiszorg en BIG voor zorgverzekering. Ik betaal 150 eur premie omdat ik extra verzorgt pakket heb maandelijks. Sinds mijn ziekte op mijn dertigste (2000) heb ik nooit voor GGZ hulp of psychologen moeten betalen. De rekeningen werden direct gedeclareerd bij mijn verzekeraar (dat is ook normale procedure).

Nu krijg ik voor het eerst in me leven een rekening van mijn ACT psycholoog met mededeling deze bij verzekeraar te declareren en voldoen. (de wetten en WMO etc wijzigen jaarlijks dus ik zag geen probleem in).
Echter mijn verzekering weigerde de declaratie en op navraag waarom kreeg ik te horen dat: "de psycholoog in 2016 falliet is geweest en een doorstart heeft gemaakt als niet gecontracteerde vrijgevestigde psycholoog". Ook heeft hij de declaratie eerder ingediend via normale procedure en die was toen al ook geweigerd!

Nu omdat mijn psycholoog me niet heeft geïnformeerd van zijn faillissement en doorstart legt hij het schuldbedrag van 2016 (1222,84 eur) bij mij. En omdat de rekening al maanden openstaat komt daarboven op een spoed met deurwaarder dreiging.

Is dit de normale gang van zaken? Als hij de zak met geld niet kan halen bij verzekeraars zijn clienten dan de dupe?? En ook nog gaan dreigen met deurwaarders etc??!

Deze klootzak heb ik 10 jaar lang vertrouwd en alle details van mijn innerlijke wereld verteld. Hij kent al mijn zwakheden, denkfouten, irrationele gedachten, leugens, valkuilen etc.
Deze wolf in schaapkleding heeft zich nu na al die jaren ontmaskerd en probeert nu mij een kwetsbaar lam te slachten!!!!

Wat kan ik doen om de slachtbank te voorkomen? Bij wie kan ik nog voor hulp terecht, wie kan ik nu vertrouwen?? (ik heb al schizofrenie met zware depressie en katatone paranoïde diagnose). Wat is dat voor een man??! Hoe denkt ie dat hij "goed" bezig is en hoe verantwoord hij zichzelf met de term professionele hulpverlener? Waar is de hulp is deze zaak?!!

Had hij me niet toen hij failliet ging me gelijk moeten inlichten en de rekening maandelijks de factureren na de doorstart? Had hij me niet moeten inlichten dat ik niet meer vergoed werd, omdat hij vrijgevestigd ging? Waar is zijn gevoel van empathie, rechtvaardigheid, erkenning en respect?

Ik heb veel meegemaakt met begeleiders (klootzakken die je seksueel misbruiken), Je oplichten, maar zo genaaid worden ben ik nooit!!

Hoe kan ik mijn recht halen?? Hoe kom ik ondanks dat ik zwaar verzekerd ben voor alle GGZ begeleiding, een PGB van 50.000 heb (waaruit ik het niet om voorwaarden kan betalen) en in WAO zit en niet in aanmerking kom bij WMO voor bijzondere bijstand omdat ik 1% boven de bijstandsnorm zit van 110% tegemoetkoming!

Is er nog een vangnet??!

Daarbovenop heb ik dus voor de derde keer een case bij mijn rechtsbijstand gebracht en elke keer was ik "toevallig"voor die case niet verzekerd omdat die niet in de onverzekerde categorie viel. En lopende zaken mag je niet meenemen in upgrade!! Een dubbele naailes. Ik heb gelijk mijn rechtsbijstand opgezegd. Want ik kom in aanmerking voor juridisch loket, omdat ik onder de 26.000eur inkomen zit. Dus kost me deze zaak straks aan eigen bijdrage 196 eur plus (volgens voorspellingen van JL) daarbovenop de 1222,84 eur omdat ik zeker geen kans maak!

Zij er nog stichtingen, hulporganisaties, consumentenmannen, kassarubrieken etc. die dit kunnen oplossen??!

In antwoord op uw vraagstelling het volgende;

Ten eerste erg vervelend allemaal dat u dit moet ondergaan, ondanks uw geestelijke klachten. De psycholoog heeft een meldingsplicht jegens u en had u voorafgaand hierover moeten berichten alvorens de behandelingen verder werden gezet. Dit is volgens uw toelichting niet gebeurt, zodat u middels bedrog een 'overeenkomst' bent aangegaan en deze is dan ook vernietigbaar.

Voor nadere info mag u, desgewenst, direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag