Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


De bank is vergeten mijn overbruggingshypotheek op te nemen in de aflosnota blijkt 9 maanden na dato. Nu ben ik benaderd door de bank dat ik de overbruggingshypotheek nog moet betalen (een standaard belletje over de stand van zaken over de verkoop van het huis - niet omdat ze het geconstateerd hadden dat dit is blijven liggen). Ik ben er zelf vanuit gegaan dat dit allemaal geregeld was zoals in de nota van mijn hypotheek akte is opgenomen.

Omdat de bank een fout maakt, iets vergeet, moet ik nu nog een bedrag van ruim 3000 euro betalen. Destijds had dat gemiddeld kunnen worden met de overwaarde van het huis / teruggave kosten die we destijds terugkregen. Nu moet ik dit zo oplossen (overwaarde etc is uiteraard opgegaan aan verbouwingskosten / inboedel van het nieuwe huis).

Wat zijn mijn rechten nu nog? Kan ik iets op de bank verhalen?

De bank heeft een zorgplicht jegens u, d.w.z. dat zij u goed dient te informeren over de stand van zaken alsmede correcte berekeningen uitvoert die van belang kunnen zijn voor u. Nu de bank dit is vergeten kunt u de schade die u daardoor lijdt verhalen op de bank. Op het eerste gezicht lijkt dit er sterk op dat dit mogelijk is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag