Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben sinds 3 jaar een stacaravan op een camping in Duitsland
Sinds vorig jaar er deze camping opgesplitst en is in een concurrentiebeding overeengekomen dat binnen de termijn van 2 jaar geen mensen over mogen van de ene naar de andere kant.
Nu hebben wij onze caravan afgelopen weekend verkocht en de nieuwe eigenaren hebben een contract getekend voor onze oude plek.
Nu hebben wij echter de mogelijkheid om de zomervakantie door te brengen aan de andere kant echter zegt de eigenaar van het deel waar we gestaan hebben dat dit juridisch niet mogelijk is vanwege het beding.
Nu willen we de eigenaar van de andere kant niet in de problemen helpen dus is eigenlijk de vraag...kan dit juridisch gezien zomaar?

Duits recht is van toepassing. Is iedereen akkoord gegaan met het verzwarende beding? Problemen zullen niet voorkomen kunnen worden zelfs al heeft u gelijk. Dat is het punt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Probleem is dat het beding van beide kanten niet wordt nageleefd.
Wij hebben onze caravan verkocht en hebben dys geen contract meer.
Er zijn zelfs mensen die nog wel een contract hebben maar zelfs met de caravan overgaan.
Dat er priblemen zijn kan ik wellicht niet voorkomen maar ik wil weten of we juridisch in ons recht staan.
Een beding wordt vaak afgesloten om financiƫle schade te voorkomen maar alle nota's zijnvoldaan dus van financiƫle schade is geen sprake


Dit beding voorkomt concurrentie tussen de twee nieuwe gebieden. Die naast elkaar liggen. De eigenaren van de kampeerobjecten hebben zich via aanvullende bepalingen verbonden jegens de eigenaren van het park om geen mensen toe te laten van het andere naastgelegen park. De vraag is valt hier ook onder naast verkoop, verhuur, in gebruik geven? Als de regels stelselmatig niet worden nageleefd en ook niet gehandhaafd zal ik me niet zorgen maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag