Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Afgelopen september door aannemer aangekocht oud huis laten renoveren. Vóór koop van het huis bouwkundig rapport op laten maken omdat in woonkamer problemen waren met stucwerk. In rapport was aangegeven hoe dit te verhelpen. Bij aanvang van de werkzaamheden vertelt de aannemer dat wat er in rapport stond niet klopte. Bij verwijderen van de laminaatvloer zag hij dat het een andere oorzaak zou hebben en dat hij het anders op ging lossen. Wij geloofden in zijn overtuigende expertise. Na ongeveer 3 maanden is de ellende begonnen. Schimmelvorming, loslaten nieuw stucwerk etc. Aannemer is teruggeweest om dit te herstellen, maar wil dit niet herstellen zoals we hem in het rapport hadden laten zien. Nu, na 2 weken nadat het 'hersteld' is, komt de schimmel alweer terug. Aannemer wil hier niks meer aan doen. Tenzij we betalen. Bovendien is de schuifpui ook verkeerd geplaatst (we hebben nadat de verbouwing klaar is opnieuw een bouwkundig bureau ingeschakeld omdat we zoveel vochtproblemen hebben) waardoor ook daar de muur beschimmeld is. Aannemer houdt vol dat dit komt door vensterbank en buitenmuur, bouwkundig bureau zegt dat dit komt door verkeerd geplaatste schuifpui. We hebben al veel problemen gehad met de aannemer (kapotte tegels in badkamer, lekkages etc). Graag zoui ik willen weten wat mijn rechten zijn

De aannemer dient de gebreken vakkundig en kosteloos te herstellen. Afhankelijk van de gemaakte afspraken kunt u betaling opschorten totdat er is hersteld. Als de aannemer niet wil of kan herstellen dan kunt u de overeenkomst ontbinden, waarbij u recht hebt op teruggave van uw geld (mits er al betaald zou zijn). Ik raad u aan hem eerst in gebreke te stellen. Mocht u er samen nog niet uitkomen, dan kan ik u bijstaan in deze zaak.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord.
Welke procedure moet ik volgen om hem in gebreke te stellen?


U kunt hem (liefst aangetekend) een brief sturen waarin u hem in gebreke stelt en wat u precies van hem wilt. Stelt u daarin een termijn voor herstel en bij gebreke daarvan dat u vervolgstappen zult nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag