Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een "koude douche"
Geachte heer/mevrouw,
Ik ben invalide en heb twee jaar geleden een 50 liter online een warmwaterboiler gekocht voor E227,- via een website en heb hiervan een bon. De installatie E250 is ook gedaan door hetzelfde bedrijf maar dat moest zonder bon gebeuren. Net na afloop van de garantie (na 2 jaar) sloegen de stoppen door en bleek de boiler te lekken. De leverancier wil alleen naar de boiler kijken als wij deze zelf demonteren en versturen en weigert langs te komen om de boiler te bekijken. Wij hebben zelf aangeboden om de voorrijkosten te betalen maar men bleef weigeren langs te komen. Kan ik de koop laten ontbinden of is het feit dat wij de boiler online kochten, en er geen nota van de installatie hebben, een probleem. Anders gezegd, ontslaat het feit dat het online gekocht is de leverancier van zijn plicht om naar het defect te komen kijken en het defect te herstellen.

U heeft recht op een deugdelijk product. Van een boiler mag je verwachten dat het enige tijd probleemloos meegaat. U kunt dan ook de verkoper hierop aanspreken en een ander boiler vragen als reparatie niet volstaat. Wel is het zo dat de leverancier niet hoeft te komen kijken naar de leverancier als dit niet was afgesproken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw reactie. Mijn vraag is of het aanbod vd leverancier voldoende is om te zeggen dat hij niet komt kijken/repareren en blijft bij zijn standpunt dat ik de boiler (een groot ding) zelf moet demonteren eb zelf opsturen om in aanmerking te komen voor een beoordeling vd klacht / reparatie? Of mag ik vd leverancier verwachten dat zij langskomen?


Dat hangt er vanaf welke afspraken er zijn gemaakt over bv de (de)montage. Is er niets over bepaald dan dient u in beginsel helaas zelf de boiler terug te sturen en hoeft de leverancier niet langs te komen voor demontage. Ik begrijp dat het zelfde bedrijf de installatie heeft verricht. In dat geval dient u daar eerste de klacht neer te leggen en kunt u hem schriftelijk in gebreke stellen om langs te komen althans om het probleem te verhelpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag