Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij verkopen het ouderlijk huis dat we hebben geërfd na de dood van onze ouders. Wie van de kinderen tekent het voorlopige koopcontract in dit geval? Is dat degene die contact heeft met de makelaar, of moeten alle kinderen (die in gelijke mate erfgenaam zijn) tekenen? Moet dat ook bij de notaris, of alleen het uiteindelijke koopcontract? Kan er een scan of foto van het ondertekende contract worden opgestuurd, door de kinderen niet in de buurt wonen?
Kun je in het (voorlopige of definitieve) koopcontract laten vastleggen naar welke rekening de koopsom wordt overgemaakt?
Er is een ervenrekening die door een van de kinderen wordt beheerd.

Omdat de kinderen gezamenlijk eigenaar zijn zullen zij ook allemaal het koopcontract en de akte van levering dienen te ondertekenen. Eventueel kan er een volmacht opgemaakt worden zodat niet persoonlijk getekend hoeft te worden door de mensen die verder weg wonen. Deze volmacht zal dan weer wel door een notaris gelegaliseerd moeten worden.
Indien te zijner tijd alle kinderen de notaris verzoeken de opbrengst naar een gezamenlijke rekening over te maken kan de notaris naar die rekening overmaken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag