Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Ik werk bij de thuiszorg en heb een vast contract voor 30 uur per week. Momenteel is het clienten bestand terug gelopen en is het vrij rustig.
Ik werk soms 5 a 6 dagen per week en dan meestal ochtenden van 3 uur of minder, avonden van 4 uur en met regelmaat een ochtend en avonddienst op 1 dag. Er zijn ook wel pieperdiensten van 8 uur maar daar wordt ik bijna niet voor ingedeeld (reden daarvan is niet verteld toen ik daar na vroeg), hooguit 4 diensten per periode van 4 weken.
Ik vind het erg vervelend dat ik zoveel dagen in de week naar mijn werk moet, en daarnaast dan ook nog extra moet werken op mijn vrije dagen om mijn min uren weer in te halen.
Sinds November 2016 word ik struktureel ongeveer 8 a 14 uur te weinig ingepland zonder gegronde reden, waardoor ik volgens mijn werkgever veel minuren opbouw.
Zodra ik de planning van November en December kreeg In oktober 2016 heb ik meerderemalen aangegeven bij mijn leidinggevende(via mail en telefonisch contact) dat ik voor de maanden november en december 67 uur in de min zou komen te staan, hier is door de leidinggevende geen actie ondernomen.
Ondertussen zijn er al 3 collega`s vertrokken naar andere lokatie`s waardoor er iets meer uren vrij zouden moeten komen, maar die uren zijn op gevuld door andere collega`s, en mij is niks van die uren aangeboden.
Mijn vorige leidinggevende die sinds februari vertrokken is, heeft totaal geen actie ondernomen om de roosters/diensten aan te passen of te kijken hoe het probleem opgelost kon worden betreft het te min inroosteren van mijn uren.
Nu hebben we sinds april een tijdelijke(t/m juni) vervangende leidinggevende, waar ik twee weken geleden een gesprek mee heb gehad. Ik heb het probleem voor gelegd aan haar en de enigste oplossing die zij aangeeft is dat ik naar een andere plek moet solliciteren binnen de organisatie. Ik moet zelf een plek gaan zoeken onder het mom dat ik er zelf ook betrokken mee moet zijn om een oplossing te zoeken.
Ik werk nu bijna 9 jaar op de huidige werkplek en wil hier eigenlijk niet weg, kan een leidinggevende dit zomaar beslissen zonder eerst te hebben gekeken naar eventuele mogelijke oplossingen te zoeken binnen ons eigen team/werkplek?

Oke een heel verhaal maar het komt er op neer dat ik wil weten of de werkgever ook nog plichten heeft betreffend het inroosteren van contract uren en het oplossen van min uren.
Ik heb min uren altijd gezien als een bedrijfs risico voor de werkgeven, maar weet niet of dit ook zo is..
Komende week moet ik weer rond de tafel met mijn (tijdelijke) leidinggevende en dan wil ze dus knopen door hakken om mij naar een andere werkplek te krijgen, kan/mag de leidinggevende dit zo maar doen of gaan hier nog stappen voor af voor de werkgever.
Hoop dat ik het allemaal duidelijk neer gezet heb, en ik zie uit naar een reactie van u.

Vriendelijke groeten,

?

Feit is dat u een arbeidsovereenkomst voor 30 uren per week heeft. U dient dan ook voor 30 uren per week betaald te worden. Als er te weinig werk (-zaamheden) voorhanden zijn, dan komt dat voor risico van uw werkgever. U dient derhalve 30 uren per week betaald te krijgen.

Indien er sprake is van minder werk, kan het onder omstandigheden redelijk zijn dat uw werkgever van u vraagt om werkzaamheden te verrichten op een andere locatie/werkplek. Dit teneinde u in te kunnen roosteren voor het afgesproken aantal uren.

Als u verdere vragen heeft, dan kunt u met mij contact opnemen

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag