Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik woon in een groot huis in Eindhoven in een rustige villawijk. Verhuizen naar een andere koopwoning is voor mij de eerste jaren geen optie en eigenlijk ook niet nodig omdat mijn wooncomfort perfect is. Ik gebruik echter alleen de begane grond. Op de 1e etage zijn nog 4 grote slaapkamers (van ieder ca 25 m2), een toilet, een douchekamer en een badkamer.

Vraag is welke mogelijkheden er zijn om de 1e etage te verhuren. In theorie zijn er meerdere opties. Ofwel de 1e etage als een geheel te verhuren, dan wel één slaapkamer als woonkeuken in te richten en een, twee of drie kamers apart te verhuren. Deze verhuur kan eventueel ook in de vorm van hospita-verhuur.

Mijn kernvraag is nu of het voor de gemeentelijke toestemming wat uitmaakt of ik een of meerdere kamers verhuur en of het wat uitmaakt of ik kamerverhuur doe of hospita-verhuur. Van verschillende kanten hoor ik uiteenlopende meningen en ook op basis van de gemeentelijke richtlijnen wordt mij dit niet geheel duidelijk.

Kijkt u maar eerst in het bestemmingsplan of verhuur mogelijk is en hoeveel huishoudens er maximaal mogen wonen op uw adres. Dat geeft ook direct een indicatie of u beter onzelfstandige ruimtes kan gaan verhuren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag