Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij zijn sinds 7 weken onze badkamer en wc aan het verbouwen en hebben hiervoor een installatiebedrijf in de arm genomen. Zij zouden de klus naar eigen zeggen binnen 4 dagen afronden. We zijn dus 7 weken verder en er is nog niets af (beneden al 7 weken geen WC, boven al 3,5 week geen douche), daarnaast hebben ze vooral dingen fout gedaan, denk hierbij aan 5 keer door een muur geboord (gat als gevolg) Zowel in de slaapkamer als in de WC. De leidingen die verlegd zijn liggen verkeerd etc. Wij hebben een aanbetaling gedaan van 50%, er is nog niet voor 50% werk verricht. Wij willen nu graag afscheid nemen van deze installateur, maar willen uiteraard een deel van onze aanbetaling terug en de schade die zij hebben aangebracht hersteld hebben. Helaas hebben wij geen rechtsbijstand verzekering en willen dan ook graag weten hoe we dit het beste kunnen aanpakken? Alvast bedankt!

In beginsel zou u een aannemer nog een laatste kans moeten geven om de fouten te herstellen, maar de wet biedt ook basis om het verzuim te doen laten intreden als u vanuit het gedrag en toezeggingen en niet hard maken van beloften van de aannemer uw vertrouwen op een goede afloop verliest.

Sowieso mag u gevolgschade vorderen als er termijnen zijn overschreden zoals nu het geval, en gevolgschade door fouten. Juridisch moet een en ander in een brief gecombineerd worden , in die brief ook een sommatie tot terugbetaling van de verrekende sommen met de aanbetaling en een buitengerechtelijke ontbinding.

Het is raadzaam de brief door een jurist op te laten stellen, mocht het later toch tot een zaak komen in incasso of bij de rechter. Dan staat uw verweer er goed op. Neemt u anders vrijblijvend contact met mij op? De overeenkomst van aanneming van werk in het consumentenrecht is een van mijn specialisaties.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag