Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In oktober gebeld geworden door incasso buro dat er nog een schuld open staat. Het betreft een aankoop op afbetaling en een VISA card schuld. Mijn ex heeft dit in 2007 afgesloten en ik heb als partner mee getekend heel naïef van mij maar toen werd mij door de verkoper gezegd dat ik beter mee kon tekenen zodat de garantie op beiden namen stond...mijn ex partner heeft me toen min of meer onder dwang laten tekenen . toen ik van mijn ex afging zag ik afschriften dat mijn ex de VISA card had geactiveerd en heb toen meteen met hun contact gehad telefonisch en per mail. Ze hebben mij toen toegezegd dat het dossier op naam van mijn ex kwam te staan en dat ze een betalingsregeling met hem hadden getroffen. Ongeveer 3-4 jaar geleden heb ik alle correspondentie en dossiers weggedaan in veronderstelling dat alles in orde was... Ik had immers nooit meer wat gehoord. Nu bijna 10 jaar later krijg ik bericht dat ik binnen 5 dagen een
Betaling van €5000 moet doen. Ik heb al gebeld met incasso buro en VISA card maar kom geen steek verder, kunnen hun dit na al die tijd op mij verhalen terwijl ik nooit eerder bericht van hun heb ontvangen ?

In antwoord op uw vraagstelling het volgende;

De algemene verjaringstermijn voor een vordering bedraagt 20 jaar maar in de meeste gevallen verloopt een rechtsvordering na 5 jaar. Wanneer deze termijn begint te lopen hangt af van de aard van de rechtsvordering. De rechtsvordering tot nakoming van een overeenkomst (bijvoorbeeld een lening, of een koopovereenkomst) verjaart 5 jaar nadat de vordering opeisbaar is geworden (bij betalingsverplichtingen is de vordering eerst opeisbaar na de uiterste betaaltermijn van bv. de factuur). Ook de vordering tot levering van een reeds betaald maar nog niet ontvangen product, verjaart na 5 jaar.

Mocht u nadere info wensen, dan mag u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag