Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb 5 jaar geleden een huis gekocht,met een mooi betegelde douche.Deze was gebouwd met een voorzetwand.Nu werd de muur vochtig en begon muffig te ruiken.Ik dacht dus aan lekkage en de nog goed uitziende kitnaden in de douche gaan vervangen.Toen ik hier aan begon brak er een stukje van de voorzetwand af.Ik constateerde dat de gipswand en de houten regels helemaal nat en rot waren.Er zat niets anders op dan heel de douche af te breken.Toen de muren gestript waren zag ik nog een plek met nat gips.Omdat de muren moesten drogen om te stucen wou ik die natte gipsplek weghalen.Wat ik toen zag was ik zeer verbijsterd.Ik kwam een op druk staande leiding tegen die gewoon was afgekapt en dicht geknepen.Er is dus gewoon geen blinddoek op gemonteerd en en lekt dus een heel klein beetje.Ik ben nu dus zwaar gedupeerd,en moet heel de douche en toilet (die aan de andere kant van de douche zit)afbreken en weer opbouwen.Mijn vraag is of de vorige bewoner hiervoor aansprakelijk kan stellen voor deze grove nalatigheid, en het verzwijgen hiervan.

U heeft te maken met een 2tal zaken die erg van belang zijn.

1ste. U heeft een klachttermijn en deze houd in dat u als koper een (verborgen) gebrek ontdekt dat dermate ernstig is dat de woning niet beantwoordt aan de koopovereenkomst, begint de periode waarbinnen de koper zijn klacht moet kenbaar maken aan zijn verkoper; de klachttermijn. De vraag of u als koper (zoals dat in de wet staat) “binnen bekwame tijd” heeft gereclameerd over een gebrek of gebreken aan de verkochte woning, zal steeds per geval moeten worden beantwoord.

2de. Als u er niet uit komt met de verkoper en besluit naar de rechter te stappen, dan moet u er rekening mee houden dat er een verjaringstermijn is van twee jaar. Die verjaringstermijn begint te lopen zodra u bij de verkoper geklaagd heeft over aan de woning.

Ook speelt mee of het gebrek een gebrek is. Nu dat er domweg een leiding is 'afgeknipt' zou deze ook door een derde gedaan zijn die bij de vorige eigenaar een douche geplaatst heeft en dán is er bij de verkoper geen wetenschap van dit 'gebrek'. Maar u zou altijd vragen kunnen stellen.

Voor nadere info mag desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag