Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Onze gemeente heeft besloten bij een gevaarlijke kruising de verkeerslichten te verwijderen en deze te vervangen door een verhoogde kruising. Omwonenden zijn hierover niet ingelicht en kwamen hier pas 5 april achter middels de aankondiging in het gemeenteblad dat de kruising voor 3 weken gesloten wordt 1 t/m 19 mei.
Had gemeente de omwonende niet eerder moeten informeren?. We kunnen geen bezwaar maken omdat het niet onder het verkeersbesluit valt. De verkeerslichten worden verwijderd omdat het onderhoud veel geld gaat kosten. Ze hebben een onderzoek laten doen op 2 ochtenden en hieruit blijkt dat de verkeerslichten nu ineens niet meer nodig zouden zijn? Zijn er nog anderen mogelijkheden om dit te stoppen.

U kunt inderdaad geen bezwaar maken tegen de feitelijk uitvoering van een al eerder genomen verkeersbesluit. Wel kan tegen het verkeersbesluit zelf bezwaar worden gemaakt, doch slechts binnen de bezwaartermijn van 6 weken te rekenen vanaf bekendmaking van het besluit. Is het verkeersbesluit netjes in de gemeentelijke berichten gemeld en is vervolgens niet tijdig bezwaar gemaakt, dan kunt u zich niet meer juridisch verzetten. Rest om via de plaatselijke politiek of media uw ongenoegen over de gang van zaken te uiten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag