Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenavond,
In mijn vaste arbeidsovereenkomst staat letterlijk de volgende tekst;
"Einde dienstverband
Jouw dienstverband eindigt op het moment dat de voor jou geldende pensioenrichtdatum bereikt is. Meer informatie hierover kun je lezen in de pensioenovereenkomst voor de .... pensioenregeling".

Mijn vraag; dit lijkt een baan voor het leven tot aan mijn pensioendatum. Zie ik dat juist en kan ik daar rechten aan ontlenen bij bijvoorbeeld een reorganisatie?

Hartelijk dank alvast voor uw reactie,
R

In een arbeidsovereenkomst of bedrijfsreglement van een onderneming kan staan dat de arbeidsovereenkomst zal eindigen zodra de werknemer AOW-gerechtigde, dan wel de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Dit noemt men een 'pensioenbeding'. Dit betekent dat de arbeidsovereenkomst van rechtswege eindigt zodra u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, u mag dus niet meer doorwerken bij dat bedrijf. Verder kunt u er geen rechten ontlenen bij reorganisatie of ontslag om andere redenen.
Verder nog, voor de geldigheid van een dergelijk beding is van belang dat zowel werkgever als werknemer de overeenkomst hebben getekend, zo niet dan kunnen partijen hierop geen beroep doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag