Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik heb een contract getekend waarin staat dat ik netto 9000 per jaar zou verdienen. Dat komt neer op 750 netto per maand.
Nu is het probleem dat er op de loonstrook is gezet dat ik 556,58 bruto zou verdienen, waar wat heffingen etc afgaan. En daarbij is gezet dat ik 200 euro aan reiskosten zou krijgen en komt het netto bedrag weer uit op 750.
Dit is echter niet besproken met mijn contract en ik mijn contract staat ook niks over reiskosten.

Normaal zou ik dus bovenop de 750 euro een bruto bedrag krijgen. Maar zij hebben dit zo gemaakt dat ik netto op hetzelfde bedrag uit komt. Hierdoor loop ik per maand een flink bedrag mis.

Als er in mijn contract niks staat over reiskosten die ik zou krijgen, mogen zij dit toch niet ineens vereffenen in de loonstrook op de manier dat ik netto hetzelfde houdt?

Kan iemand mij hierbij helpen?

Wanneer u door middel van een rechtsgeldig contract (handtekening, aard van de werkzaamheden) bent overeengekomen, kunt u uw werkgever aan het overeengekomen loon (ik begrijp van u 9000 euro per jaar) houden. U kunt uw werkgever niet aan een structureel loon per maand houden, indien dat niet is vastgelegd.
Ik begrijp dat u over de arbeidsvoorwaarden niet onderhandeld hebt. Het is in het voordeel van de werknemer om de arbeidsvoorwaarden in de onderhandeling te betrekken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag