Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Geachte heer, mevrouw,
Ik heb een vraag. Mijn buren hebben een mestvaalt neergelegd op ca. 30 meter van mijn huis af. Wij wonen buiten de bebouwde kom in een beschermd dorpsgezicht. De buren hebben dit voor hun op het achterterrein neergelegd, in agrarisch gebied. Toevallig woon ik daar achter (in agrarisch gebied) en als ik naar mijn huis toe rij, zie ik nu dus steeds die mestvaalt met een gigantische berg paardenstront en stro erop. Ik ben hier niet blij mee en ik wil die mestvaalt weg hebben. Ik weet dat ze geen vergunning hebben. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Overigens heb ik al door andere lopende conflicten geen contact met de buren. De buren mogen hobbymatig paarden houden. De bedrijfsbestemming (was vroeger een boerderij met koeien) is er al 10 jaar geleden afgehaald. Ik hoor graag van u.

Mogelijk dat het gebruik van het perceel (opslaan van dierlijke afvalstoffen?) strijdig is met de gebruiksvoorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Zo ja dan kunt u de gemeente vragen om tot handhaving over te gaan.
Directe actie van u tegen uw buren acht ik niet kansrijk, tenzij de aanwezigheid van de mestvaalt aantoonbaar leidt tot onrechtmatige overlast / hinder (stank, ongedierte, bodemverontreiniging) bij u. Het enkele feit dat u niet een mestvaalt op relatief korte afstand van uw woning wilt hebben, is onvoldoende grond voor een haalbare juridische procedure.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag