Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik koop een huis. in dat huis zit een alarminstallatie. de vorige bewoner heeft bij de installateur een overeenkomst i.v.m. onderhoud enz.. de nieuwe bewoners willen behangen enz. mede doordat er sensoren in de weg hangen wil ik het alarm uitzetten. zodat ik sensoren kan verwijderen en later terug monteren zonder een sabotage melding en of alarmmelding wegens sabotage. de installateur wil me de code niet geven om het alarm uit te schakelen.

ik ben van mening mijn installatie ik moet volledige controle hebben. en vind niet dat ik vanwege een centenkwestie een abonnement moet afsluiten zodat ik de werkzaamheden kan uitvoeren.

Zoals ik het begrijp is dit een ongeregelde situatie in het servicecontract. In dat geval vult de wet aan op basis van redelijkheid en billijkheid wat heeft te gelden. In ieder geval denk ik dat u het bedrijf op minimaal op uw kosten kan laten komen om de service uit te zetten , als de sleutel ook voor u geheim moet blijven. Aan de andere kant begrijp ik niet goed waarom uw alarm niet door de verkoper even uitgezet kan worden?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag