Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


we zijn veranderd van huurhuis en hebben borg betaald in het vorige huurhuis,
hebben eindrapport opgesteld en dit is ondertekend door beide partijen..
gaat over schade aan balcondeur die volgens eindrapport voor vereniging van eigenaren was..
nu wil verhuurder ons het borgbedrag nog niet terug betalen, omdat nog niet is uitgezocht wie de schade veroorzaakt heeft.. het pand is ondertussen verhuurd dus wordt ook wel erg lastig om nu te kunnen bepalen wie de schade veroorzaakt heeft.. volgens verhuurder hebben zei nog drie maanden tijd om uit te zoeken wie schade veroorzaakt heeft .
volgens mij doet dit niet ter zake omdat in het eindrapport staat vereniging van eigenaren

waar kan ik terecht het gaat over 750 euro dus niet echt de moeite om een advocaat naar raad te vragen denk ik

Zoals u het schrijft lijkt het een uitgemaakte zaak en dient u uw borg gewoon terug te krijgen. Ik ben wel benieuwd waarin de verhuurder zegt nog dure manen te hebben om uit te zoeken wie de schade heeft veroorzaakt. Staat dat in de huurovereenkomst? Staat daar een termijn in waarbinnen de borg terugbetaald dient te zijn?

U doet er goed aan de borg schriftelijk op te eisen, en daar een termijn van 10 of 14 dagen aan te verbinden (als de termijn in de overeenkomst niet anders voorschrijft). Wordt er dan nog steeds niet betaald, dan zou ik een brief voor u kunnen sturen of zelfs een incassodossier kunnen openen. De kosten daarvan zijn te overzien een komen mogelijk voor rekening van de verhuurder.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag